22. tammikuuta 2011

Lauantai

Matkamessuille olivat menossa. Kolme rouvaa ja yksi harmaa mies, joka toivoi olevansa muualla, ehkä pilkillä. Katsoi ulos, etsi jäniksen jälkiä hangesta, pohti raudan olemusta kipinöivässä kiskojen risteyskohdassa. Kännykkäkulttuuri otti puheeksi. Miten sormet osuvat kameran linssin eteen parhaalla kuvaushetkellä Madeiran tulvissa ja miten lapsenlapset soittelevat mummun puhelimesta palvelunumeroihin, kun ovat velmuja ne lapset. Lasku 300 euroa. Ne hirviöt. Marketissa möivät sen pahuksen liittymän, ikinä en siihen retkuun enää mene, enkä tällaista kameraa halua, jossa sormet menee eteen ja koko kännykkää, on se nyt niin.

Miten sieltä pasilanasemalta löytää messukeskukseen, onko yleensä jonoa, mistä lippuja saa ja kun junasta lähtee kannattaako laittaa hansikkaat (jotka jo matkan aikana katosivat) laittaa käteen, vai miten pitkä on matka unelmien sekamelskaan, jossa tuskin edes kunnon ruokaa on tarjolla? Onko se tuossa tuo kiasma? Ei, se on vernissa ja kohta on heureka, voi heureka. Kiitos. Jaajuu, onhan se lehdessä ollut se tiilijuttu, mutta siitä on aikaa ja kyllä muistan miten lumi muuttui vedeksi Saksassa, ja ajoivat siellä autolla nuoret, ihan hyvin meni vaikka ei koskaan ennen semmoista. Enhän minä matkoista huoli, kun kohta olen Thaimaassa. Mutta radiossa sanoivat että nyt on siellä paljon ihmisiä ja matkahaaveet on korkealla, kaikilla on tarve jonnekin kauas ja se yksikin sai Oulusta asti siskon yöllä heräämään, että huomenna Torremolinokseen olisi äkkilähtö. Kun ei muita saanut. Sulhaselle oli katsos sattunut työmatka.

Oletteko te myös sinne matkalla, mitä ajattelitte katsoa? Ei kiitos, matkustan tätä matkaa joka päivä. Tuttuja konnareita, rutiinit kohdallaan,aikataulut kuin intiassa ja säännöt rajantakaa ja pahemmat. Pasilan ohi ja takaisin, välillä linnunlaulussa happea ottaen, toisinaan keravalla pysähdytään hengähtämään. Joskus potkitaan lumipaakkuja tai ruuminosia kiskoilta, on sitä joululaulujakin junassa laulettu. Kerran oikein virsi veisattiin. Juu, kannattaa laittaa ne hansikkaat, nyt on talvi. Opasteita vaan luette, hyvin on merkitty. Hauskaa päivää, onnelliselta näyttää pojan poikasi siinä kuvassa, jota esittelet, mutta laitahan nyt takkia päälle, kohta olette perillä..