22. lokakuuta 2010

Poppaillaan

Zorro on parhaimmillaan kuin popcornikattila. Öljyt on usein kattilan pohjalla jo aseman parkkipaikalle saavuttaessa. Kun astutaan vaunuun, öljy höyryää ja yön yli mielessä pyörineet siemenet voi heittää kattilan pohjalle. Kohta alkaa poksumaan. Ensin varovasti, kunnes siemenet reagoivat kuumaan rasvaan, ja sitten.. ennen kuin ehdit valmistautua, on räiske päällä!

Meillä on tasan 40 minuuttia aikaa pelastaa puoli valtakuntaa, muutama eksynyt lammas, vähintään yksi kasvukipuinen kunta ja pari ihmissuhdekriisiä. Itsetuntoa on myös tärkeä kohottaa, sosiaalipolitiikkaa on tarkasteltava suurennuslasilla, hyvinvointi on terminä avattava hallittaviksi palasiksi ja tulevaisuuden näkymät on zuumattava konkreettisiksi tavoitteiksi. On hyvä, jos ehdimme luoda myös muutaman elämänlaatua kohottavan mantran, jotka tukevat meitä tulevissa haasteissamme.

Pasilassa tulee kiireen tuntu, mutta onneksi on vielä Kaisaniemen puisto ja parit liikennevalot. Nyt alkaa tahti kiihtyä, sillä näyttää siltä että meillä on vielä kriisiryhmä perustamatta ja päivän strategia vasta aluillaan. No, ei hätää. Metodimme on, että se mikä aamulla jää kesken, jalostetaan päivän saldon perusteella iltapäivällä ja lähetetään seuraavana yönä Euroopan Innovaatiohankekeskukseen. Iltapäivä on jalostamiseen otollisempi aika, sillä silloin seurassa voi olla muitakin innovaattoreita, joiden luovuuden kattilanpohja on syvällä, päättymätön.

Tänään, popcornin siemenien vasta lämmetessä, taivaasta tipahti vastaus lukuisiin rukouksiimme. Ovi aukesi, ja nuori kaunotar lausui maagiset sanat: Saako olla kahvia!!!! Olemme olleet jo pitkään tietoisia, että ihmeitä tapahtuu, mutta tämä pääsi yllättämään paukunkestävät ajatusliivimme.

Kahvi oli hyvää ja tarjoilu ammattitaitoista. Päädyimme iltapäivän poppailussa siihen tulokseen, että oma liikeideamme (jonka olimme jo vuosi sitten laatineet) oli ollut hiukan liian korkealentoinen. Yksinkertainen on kaunista, niinpä hyväksyimme tänään esiin poksahtaneen käytännön tyytyväisin mielin ja jäimme odottamaan maanantai-aamua.

t. Z-junan asiakas matkaseuralaisineen, joilta kannattaa rohkeasti tulla kysymään, jos jokin asia askarruttaa..

ps. Muista varata 2 euroa taskuun (aika kova hinta pahvimukillisesta letkusta valutettua kahvia, mutta toisaalta: kyllä tähän kehittelytyöhönkin on paukkuja ja 40 minuuttisia laitettu!)